Hlavní logo

Potravinářství a krmiva


Děrované plechy a štěrbinová síta Andritz Fiedler používají přední světoví výrobci potravin a krmiv. Uplatnění nacházejí především v procesech separace, recyklace a zhutňování.

Cukrovary


Vrtaná síta firmy ANDRITZ Fiedler v řízkolisech zajišťují optimální odvodnění řepných řízků, a zároveň tak umožňují snížení spotřeby energie spolu s náklady na údržbu. Díky maximálnímu počtu otvorů a jejich ideálnímu geometrickému tvaru se minimalizuje riziko ucpávání. Tím se dociluje optimálních výsledků při odstranění vody, čímž klesá spotřeba energie nezbytné pro následující vysoušení řepných řízků. Další důležitý aspekt pro odstranění vody představuje vedle počtu otvorů také správná vzdálenost mezi šnekem a síty lisu. Vrtaná síta firmy ANDRITZ Fiedler jsou specifická vyšší stabilitou vůči otěru a průhybu, tím je zajištěna rovněž jejich delší životnost. Tato stabilita je výsledkem konstrukce síta a použití slitin ušlechtilých ocelí, které jsou odolné vůči otěru a zároveň jsou dokonale přizpůsobeny požadavkům procesů probíhajících v příslušných lisech.

Odšťavňovače


Vrtané sítové koše dokážeme vyrobit s otvory o průměru jen 0,4mm a, to i do velmi silného plechu. Při mikroperforaci jsme schopni vyrobit otvory dokonce jen 0,1mm. Díky tomu vám můžeme nabídnout sítové koše s velkou účinnou plochou, vysokou stálostí a přitom nejmenšími možnými otvory. Ražení je nejlevnějším a nejpoužívanějším způsobem děrování. S ohledem na tloušťku plechu jsme schopni vyrobit otvory dokonce o průměru 0,4mm. Díky technickým parametrům našich děrovacích strojů Sítové koše - ovoce nabízíme i ražené koše s velmi velkou volnou plochou. Menší odolnost a stabilita těchto košů je vyrovnávána vnější opěrnou kostrou nebo opěrným děrovaným košem. (Tím dochází k částečnému zmenšení volné plochy a tedy i účinnosti v porovnání s vrtanými koši.)

Pivovary

Scezovací dna jsou klíčovým prvkem scezovacích kádí v pivovarech.

Výhody:

Frézuje se z plného materiálu, proto se snadněji čistí (automatické čisticí trysky), čištění je 100%, proto je hygienicky optimální.
Žádná svařovaná místa.
Naprosto rovinné.
Téměř bezztrátové: Pokud se dno správně používá, má téměř „věčnou životnost“.
Přesná šíře štěrbin (w +/- 0,03 mm) – díky tomu lze přesně definovat výkon průtoku, přesné určení množství sladu, velmi čistá mladina, automatické procesy lze řídit velmi přesně.

Sýrařské formy


Nabízíme formy pro výrobu měkkých a tvrdých sýrů i tvarohů.
Formy jsou vyrobené z plechů děrovaných technologií ConiPerf®, někdy doplněných raženými plechy.
Dále jsou k dispozici formy ze speciálních děrovaných plechů, které jsou vytlačované a v místech vytlačení mají kruhový otvor.